Bröddipp som flirtar med den klassiska och amerikanska “Smoked Salmon Bagel”
Krämig laxtartar med asiatiska smaker i krispiga wontonkorgar som passar fint till mingelfesten eller som drinktilltugg.
En klassisk Moules marinières med italienska tvist. ‘Ndudja, fänkål och den lätt karamelliserade löken ger djup och hetta.
Fruktigt, syrlig ceviche med dressing på vattenmelon, ingefära och koriander. Servera med nachochips.
Försvinnande goda krispiga rårakor toppas med kräm av pepparrot, örter, citron tillsammans rökt lax och kapris.
Ett kalasgott alternativ till gravad eller rökt lax, med inspiration från Finland.
Fisksåser kan göras kryddigare än många tror. Här är en örtsås till stekt lax, spetsad med rosépeppar.
Skaldjurssäsongen är här. Detta är en spansk klassiker som får fin färg av saffran.
Krämigt och gräddigt möter saltigt. Och enkelt är det – lökgratängen gör sig själv i ugnen och fisken är redan färdig.
Västerbottensflarn med smak av pepparrot och dill toppad med kräftstjärtar.
Läcker gratäng med spenat och spätta som lagas nästan färdig på spisen och bara gratineras klart i ugnen.
En härlig paj som passar extra bra för dig som undviker mjöl. Dessutom är den lättare att tillaga än paj som kräver att man gör deg.
Potatismos i en lyxig variant kallas duchesse och används i spritsad form till plankstekar och friskgratänger. Här gör vi toppar till stekt lax med örtsmör.
Har du kvar ris som inte gått åt? Prova att göra fried rice. En snabb och lättlagad rätt perfekt som vardagslunch.
Fräsch fiskrätt där sockerärtorna får en asiatisk touch. Den sesamhalstrade laxen får piggt sällskap av ingefärsfrästa sockerärtor.
Ge riset en nötig smak med mandel, kokos och cashewnötter. Till sällskap blir det lax och mango chutney-yoghurt med limesaft.
Det här receptet med lättlagad torsk och hemmagjorda tillbehör tar middagen till nya höjder.
Poké bowl kommer ursprunglingen från Hawaii. En matig och välbalanserad bowl med lax som passar utmärkt som lördagslunch.
Kapris, oliver, rosmarin, citron och vitlök ger Medelhavskänsla åt den här enkla rätten.
Byt ut den traditionella köttfärsen i tacon mot ugnsbakad lax. Mango och lime är pricken över i:et till tacon.
En enkel rätt med halstrad torsk, zucchini, sparris och rädisor tillsammans med en ost- och krassedressing.
En rätt med mycket smak – i kombination med lax och svamp är det idel umamirika råvaror som möts.
Heter en maträtt Nantua ingår det alltid kräftor. Fast smaken går att trolla fram helt utan kräftor – att sedan toppa med kräftstjärtar blir pricken över i:et. Med detta recept trollar fram en gudomlig kräftsås med hjälp av tomatpuré och dillfrö.
En saftigt rätt med Medelhavssmaker. Lax är en tacksam fisk som går att krydda efter smak. I detta recept får den sällskap av vitlök, paprika och oliver i ett bad av körsbärstomater.
En rätt med många spännande smaker i en och samma gryta. Med apelsin, steklök och paprika får fiskgrytan rätt stuk.
Snabbt, gott och enkelt: citrondoftande pasta med kräftstjärtar, sockerärter och pepprig getost. En fräsch pasta med mycket smaker blir ett gott avbräck.
Pilgrimsmusslor tillsammans med en god mandelpotatiskräm. En snabblagad men lyxig rätt som kan serveras som förrätt tillsammans med ett glas mousserande.
Väldigt smakrik fiskrätt med tomat som bas. Tomatsåsen ger massor av smak till den ugnsbakade fisken. Lätt att laga och lätt att tycka om.
Gratäng kan låta tidsödande och lite komplicerat. Men med detta recept tar vi en genväg med färdig tortellini.
Musslor med skal signalerar fest trots att det är ett av våra billigaste skaldjur. God i många sammanhang, här med pasta och gräddig sås.
Det bästa sättet att servera hummer är helt naturell och klyvd. En god, hemvispad majonnäs smaksatt med dragon, späda blad och rostat bröd passar gott till.
En enkel sallad med musslor och en smakrik dressing med laxrom. Perfekt som förrätt tillsammans med ett glas mousserande.
Wokade nudlar med räkor, curry och kokosmjölk.
Räksoppa med läcka thailändska smaker av chili, lime och ingefära. Perfekt en kall vinterkväll som förrätt.
Grillade pilgrimsmusslor med basilika och rostade pinjenötter är den perfekta förrätten till helgens middag. Enkel och snabblagad men otroligt god och lyxig.
En klassisk sallad i ny tappning. Att ersätta kycklingen med räkor ger salladen ett lyxigt lyft. Perfekt som förrätt eller lunch.
Stekt strömming med potatismos är en riktig svensk klassiker som passar både som vardagsrätt och som söndagslunch.
Den spanska klassikern gambas al ajillo serveras bäst med en halv limpa bröd som du kan doppa i den härliga, oljiga såsen.