Kantareller och surdegsbröd som stekts i smör passar perfekt ihop med en ekfatslagrad chardonnay.
Salsicciakorven är full av smaker. Det finns olika styrkor, så välj en som passar. Låt färsen få fylla kvällens pizza. Snabbt och enkelt en fredag.
Fransk lök- och potatissoppa med krispiga vitlökskrutonger, ett värmande recept.
Palsternackan är en användbar rotfrukt som hamnat lite i skymundan av moroten. Här blir den huvudingrediens i en gratäng. Gratängen mättar rejält och en god lagrad ost bryter av bra mot den söta palsternackan.
Har du potatis över i kylen blir de perfekta till gnocchi. Den hemgjorda potatisgnocchin smakar givetvis extra gott.
Ett paket med potatis, kryddat med bland annat chili, timjan och röd lök. Serverad med en krämig kikärtsröra.
Den här matiga potatissalladen med pesto passar fint såväl till middagen som till picknicken.
En välfylld paj med massor av grönsaker. Med chorizokorven får den en extra smakskjuts.
En köttfärslimpa med de klassiska smakerna från biff à la Lindström.
Gratäng kan låta tidsödande och lite komplicerat. Men med detta recept tar vi en genväg med färdig tortellini.
Saftig och aromatisk kyckling vid tillagning lergryta. Potatisen och rotfrukterna gör rätten komplett. Perfekt till helgens middag.
Vildsvin är magert och passar därför perfekt i en gryta. Här tillsammans med lingon, örter och madeiravin.
Det gäller att passa på att äta kantareller när de finns tillgängliga. Den här gången gör vi de i en fantastisk sås med fläskkotlett och rostad potatis.
Rårakor är en svensk klassiker som passar alldeles utmärkt både som förrätt och för sig själv. I det här receptet använder vi inte bara potatis utan även palsternacka och morötter för att få en bredare smakbild.
Kycklingpanna med smaker som tar dig rakt ut i den svenska naturen. Perfekt för en mysig hemmakväll.
Stekt strömming med potatismos är en riktig svensk klassiker som passar både som vardagsrätt och som söndagslunch.
Det här receptet på fläskkorv och potatismos smaksatt med tryffel är den perfekta lyxlunchen.
Som en lyxigare version av pyttipanna med tärnad oxfilé, stekt potatis och rå äggula definitivt uppe i toppskiktet bland svensk husmanskost.