Urgoda köttbullar med italienska smaker i en mustig tomatsoppa med pasta.
Tomat, vitlök, oliver, kapris och sardeller som får koka ihop till en salt och mustig sås packat med smaker – så enkelt men så gott.
Imponera med minimal insats. Servera ett rött vin till gärna en Chianti Classico eller Barbera från Italien.
Traditionell italiensk pasta med vitlök, persilja och musslor. Det är medelhavet på en tallrik.
Klassisk italienskt långkok på kalvlägg, servera med gremolata och en krämig risotto.
En lika fräsch som enkel och snabb pasta. Har du en mandolin eller liknande går det ännu kvickare.
Salsicciakorven är full av smaker. Det finns olika styrkor, så välj en som passar. Låt färsen få fylla kvällens pizza. Snabbt och enkelt en fredag.
Quattro Fromaggio brukar pizzan heta, den som har fyra olika sorters italienska ostar som fyllning.
Salsiccia är rå korv från Italien som gärna används som krydda i gryta och såser. Här får den bli bas i en mustig tomatsås serverad med pasta.
En enkel pizza, där toppingen läggs på först efter gräddningen.
En hemmagjord pizza på fetaost, rucola, oliver och paprika. Perfekt till fredagsmyset.
Spaghetti alla puttanesca är en rätt med det lite extra, som sardeller, oliver och matlagningsvin – en riktig smakexplosion.
Salsiccia är en italiensk korv med mycket smak, en perfekt matchning till denna enkla pastarätt. Den stekta svampen är en riktig smakhöjare.
Pasta e fagioli är italiensk husmanskost som betyder pasta med bönor. Det här receptet är en mild soppvariant där bönorna och pastan får sällskap av salviapesto.
Vad som är en äkta bolognese är omöjligt att svara på då alla familjer i Italien har sitt eget recept som de anser är det bästa receptet. Det här receptet är traditionellt italienskt och troligtvis det närmsta vi kommer en äkta bolognese.
Först en stund i marinad, sedan ett par minuter på het grill och till sist ned i pannan med sås och allt. Det italienska sättet att grilla ger garanterat möra kotletter.
Italiensk inspirerad entrecote med pesto och pinjenötter.
Risotto är härlig mat med doft av det italienska köket. Här en vegetarisk variant med svamp.
Grillat kött på italiensk vis innebär att man tar till vara på köttets inre egenskaper. Marinader och kryddor får stå tillbaka för köttets egna smaker.
En snabb och frasig pizza toppad med lufttorkad skinka, oliver, mozzarella och färsk basilika. Passar såväl som förrätt, huvudrätt eller bara som tilltugg.
Ossobuco är en norditaliensk specialitet som består av långkokt kalvlägg med en krämig saffransrisotto till.
Den här frasiga pizzan med fikon, parmesan, gorgonzola och salami är en lyxig och fräsch variant på Sveriges populäraste snabbmat.
Gör en äkta Lady och Lufsen-middag med smakrika frikadeller i en mustig tomatsås.
Lyxig omelett med salsiccia, portabellosvamp och potatis.
Pasta aglio e olio – Enkelt men ack så gott! Rätten är precis vad det låter som; pasta, vitlök och olivolja. Vi fuskar dock till det med lite persilja och parmesan på slutet.
I den här lasagnen toppar vi med både parmesan och mozzarella för att få den perfekta mixen av krisp och långa strängiga tuggor.
En riktigt krämig svamppasta med en lite otraditionell touch för att höja umamin från svampen ännu ett steg.
Pasta med grön pesto passar till de flesta tillfällena och går dessutom otroligt snabbt att laga.
Grön pesto är bland det enklaste och godaste man kan göra hemma och det passar perfekt till allt från pasta till sallad.
En äkta lagad napolitansk pizza är ljusår från en flottig gatukökspizza.