För alla chili cheese-lovers. Suveränt till fredagsmyset eller till fördrinken.
Fransk galette med rostade tomater, krämig färskostfyllning som doftar av vitlök och örter.
Kantareller och surdegsbröd som stekts i smör passar perfekt ihop med en ekfatslagrad chardonnay.
Aptitretare med minimal insats med maximal smak. Servera till en Sancerre och du har en superkombo.
Inget slår solmogna sommartomater. Ta vara på dem när de är som allra godast. Här är en enkel men lyxig rätt med massor av tomatsmak.
Miniomeletter med sparris- och spenattopping – enkla att hålla i handen och äta. Dessa passar som tilltugg, förrätt eller som plockmat på buffébordet.
Prima vardagspasta för den som gillar kikärter. Hoppa över sardellerna för en vegetarisk variant.
Det här receptet på panerad halloumi med avokadokräm, ris och tunnhyvlade grönsaker är den perfekta lyxlunchen.
En smakrik lasagne fylld med röda linser, aubergine och vita bönor. Crème fraiche smaksatt med parmesan ersätter béchamelsåsen.
En vegetarisk rätt som funkar både för sig själv och som tillbehör, till exempelvis en bit stekt fisk. Perfekt sätt att lyxa till fredagen.
En matig och lättlagad sallad med kål, sötpotatis och linser. Russin bidrar med sötma och cashewnötter med crunch.
En härligt matig sallad med palsternacka och gyllengula gryn som får en fin färg av gurkmeja.
Bellaverdebroccoli kallas även broccolini och sparrisbroccoli. Den har mindre kålsmak och är sötare och pepprigare än vanlig broccoli. Tillsammans med halloumi och linser får Bellaverdebroccolin ett smakligt lyft.
Squash, eller zucchini, har sina rötter i familjen pumpa. Här får den långa, tjocka grönsaken ersätta vanlig pasta och samsas med kryddor från Medelhavet.
En maträtt som vissa skulle kalla comfort food: krämig, smakrik och lättlagad. Med färskriven muskot som är en riktig smakhöjare.
Risotto är härlig mat med doft av det italienska köket. Här en vegetarisk variant med svamp.
Rårakor är en svensk klassiker som passar alldeles utmärkt både som förrätt och för sig själv. I det här receptet använder vi inte bara potatis utan även palsternacka och morötter för att få en bredare smakbild.
Lättlagad men fantastisk god tortillapizza med hackad svamp och tomatsallad.
En chilikryddad salsa med ägg och lime som verkligen ger en extra kick i rumpan en trött helgmorgon.
Pasta aglio e olio – Enkelt men ack så gott! Rätten är precis vad det låter som; pasta, vitlök och olivolja. Vi fuskar dock till det med lite persilja och parmesan på slutet.
En riktigt krämig svamppasta med en lite otraditionell touch för att höja umamin från svampen ännu ett steg.
Pasta med grön pesto passar till de flesta tillfällena och går dessutom otroligt snabbt att laga.
En grekisk sallad är otroligt fascinerande på det sättet att den är så fruktansvärd enkel att göra men samtidigt så gott.