Färsk tomatsås med salsiccia
30 min 4 portionerSalsiccia är rå korv från Italien som gärna används som krydda i gryta och såser. Här får den bli bas i en mustig tomatsås serverad med pasta.
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2–3 (cirka 350 g) råa salsicciakorvar
ca 300 g cocktailtomater
salt och svartpeppar
1–2 msk finhackad persilja
Till servering:
nykokt pasta
parmesan
blandade blad
vinägrett
Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Snitta och dra skinnet av korven och dela färsen i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor eller klyftor.
2. Hetta upp en stekpanna och stek korvfärsen utan matfett, den innehåller en del fett så det behövs inget extra. Stek i 5–10 minuter tills den är knaprig och genomstekt. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs i några minuter till.
3. Tillsätt tomaterna och låt puttra samman i 2–3 minuter, tills tomaterna mjuknat.
4. Smaka av med salt och peppar. Strö över finhackad persilja och servera med nykokt pasta och finriven parmesan samt sallad.