Fläskfilé i krämig sås med zucchinisallad

30 min 4 portioner

Grädde, soltorkade tomater och krossade tomater tillsammans med fläskfilé ger en krämig och god gryta som toppas med ugnsrostade tomater.

Ingredienser

500 g fläskfilé

8 soltorkade tomater i olja

2 vitlöksklyftor

200 g champinjoner

2 msk smör

1 msk oregano

1 msk kalvfond

2 dl vispgrädde

2 dl krossade tomater

500 g zucchini

1 msk olivolja

3 msk persilja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

 

Garnering:

persilja

ugnsrostade tomater

Gör så här

1. Putsa köttet och skär i skivor. Strimla tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Dela champinjonerna.

2. Bryn köttet i smör och lägg över i en traktörpanna. Fräs vitlök och champinjoner i smör och lägg över tillsammans med köttet. Tillsätt strimlade tomater, oregano, fond, persilja, grädde och krossade tomater.

3. Låt koka samman i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Ansa och skär zucchinin i bitar och stek i olja. Krydda med salt och peppar och garnera med persilja. Toppa grytan med ugnsrostade tomater.