Kycklingtaco med texmex-slaw
20 min 4 portionerTa ett nytt grepp om tacofredagen. Coleslaw med smak av texmex tillsammans med kyckling och sötad rödlök blir en ny hit.
Ingredienser
1 rödlök
1 msk strösocker
3 msk äppelcidervinäger
300 g vitkål
1/2 kruka koriander
1 färsk jalapeño
1 1/2 dl majonnäs
salt och peppar
4 grillade kycklingfiléer
4–8 mediumstora tortillabröd
4 limeklyftor
Gör så här
1. Skala och skär löken i ringar och blanda med sockret tills löken börjar safta sig. Häll över vinägern och låt stå cirka 15 minuter.
2. Strimla kålen. Hacka koriandern. Skär jalapeñon i tunna skivor.
3. Blanda majonnäs, kål, koriander och jalapeño. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm och skiva kycklingfiléerna. Servera dem med coleslaw i värmda tortillabröd tillsammans med den picklade löken. Pressa över lime.