Stekt lax med ört- och rosépepparsås
25 min 4 portionerFisksåser kan göras kryddigare än många tror. Här är en örtsås till stekt lax, spetsad med rosépeppar.
Ingredienser
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 krm paprikapulver
1 krm stött rosmarin
2–3 kvistar färsk timjan
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk stött rosmarin
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt potatis
isbergssallad
citron
Gör så här
1. Dela laxen i portionsbitar och krydda med paprikapulver, stött torkad rosmarin, hackad färsk timjan, salt och vitpeppar. Stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 3 minuter per sida.
2. Koka upp vatten, grädde, stött rosmarin, fiskbuljongtärning, hackad dill och vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera fisken med kokt potatis, isbergssallad och citron.