Kolapannacotta med pepparkakssmak
20 min + 4 tim i kyl 6 portionerPerfekt tillbehör till adventsmyset. Görs dagen innan och toppas en stund innan servering.
Ingredienser
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche, karamelliserad mjölk á 397 g
1 1/2 msk pepparkakskrydda
Topping:
3 apelsiner
2 msk lingon
Gör så här
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i minst 10 minuter.
2. Koka upp vispgrädde i en kastrull, tag av från värmen. Vispa genast ned burken med dulche de leche tillsammans med pepparkakskryddan.
3. Tag upp gelatinbladen och krama ur all vätska, tillsätt dem i blandningen under fortsatt vispning.
4. Häll smeten i 6 stycken glas eller koppar och förvara kallt, gärna i kylen i minst 4 timmar.
5. Skala och dela apelsinerna i bitar och blanda samman med lingon. Toppa pannacottan med fruktblandningen vid servering.