Clementincheesecake med pepparkakor
4 tim 8-10 portionerKaka på julens goda. En frisk och krämig variant på cheesecake med clementiner och pepparkakor.
Ingredienser
cirka 12-15 pepparkakor
75 g smör
400 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 ägg
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet clementinskal
3 dl pressad clementinsaft
3 gelatinblad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa pepparkakorna. Smält smöret, tillsätt kaksmulor. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Förgrädda i 10 minuter.
2. Blanda Philadelphiaost, crème fraiche, ägg, florsocker, vaniljsocker och lite rivet clementinskal. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25 minuter. Låt stelna ordentligt i kylen.
3. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 10 minuter. Koka upp en halv deciliter av clementinsaften, smält gelatinbladen däri och rör om. Späd med resten av saften, låt svalna och häll ut över cheesecaken. Låt stelna ett par timmar i kylen.