Kimchisnittar med cheddar

20 min 4-8 portioner

Knasgod liten snitt med koreansk twist. Både kimchi och gochujang hittar du på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

2 msk smör, rumstempererat

1 msk sesamfrön

1 vitlöksklyfta, riven

4 skivor rostbröd

cirka 2 tsk gochujangpasta (finns i asiatiska hyllan)

2 msk majonnäs

cirka 1 dl riven cheddar

cirka 1/2 dl riven mozzarella

1 kruka basilika

1/2 dl finskuren gräslök

flingsalt

Gör så här

1. Grovhacka kimchin och låt den rinna av ordentligt i durkslag.

2. Blanda smör, sesamfrön och vitlök. Bred smörblandningen på ena sidan av varje brödskiva.

3. Blanda gochujangpasta med majonnäs och bred på andra sidan på två av brödskivorna. Varva de båda ostsorterna med kimchi och basilikablad ovanpå majonnäsblandningen. Toppa med de resterande brödskivorna med smörsidan utåt.

4. Stek en macka i taget (gärna i teflonpanna eller liknande) på medelvärme i cirka 3–5 minuter per sida eller tills de får fin färg och osten smält. Strö över gräslök och lite flingsalt.

5. Dela på snedden och servera med extra servetter.