Chop suey med fläskfilé
40 min 4 portionerChop suey dyker ofta upp på kinesiska restauranger. Faktum är att rätten kommer från Nordamerika.
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 gula lökar
100 g vitkål
100 g champinjoner
1 grön paprika
50 g bambuskott
1 tsk riven ingefära
3 1/2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
rapsolja
Att äta till:
ris
30 g mandelspån
Gör så här
- Rosta mandelspånen i torr och het panna. Låt mandeln svalna på tallrik.
- Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Skiva lök, vitkål, champinjoner och paprika tunt. Strimla bambuskotten. Riv ingefäran.
- Bryn köttet med olja i het panna tills det fått färg. Salta och peppra och lyft över till en gryta. Fortsätt med att bryna lök, vitkål, champinjoner, paprika och bambuskott. Blanda ned med köttet i grytan.
- Tillsätt riven ingefära, vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 5 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare 3–4 minuter, utan lock. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg upp och strö över rostad mandelspån. Servera med ris.