Ceviche med vattenmelon och rostad avocado

30 + 60 min Förrätt till 5-6 portioner

Fruktigt, syrlig ceviche med dressing på vattenmelon, ingefära och koriander. Servera med nachochips.

Ingredienser

500 g vit fisk

1/2 medelstor fin krispig vattenmelon med små eller inga kärnor

1 jalapeño utan kärnor

En tumstor bit skalad ingefära

1 vitlöksklyfta

2 citroner

3 lime

1 tsk salt

1 nypa socker

1 kruka koriander, även till garnering

1 rödlök, supertunna skivor (som halvmånar)

2 avokado

Olivolja

Tabasco

Salt och peppar

Jalapeño

Tortillachips

Gör så här

Det som tar lite extra tid i tillagningen är tiden cevichen ska ligga i sin marinad i kylen. Bortsett från det går det både snabbt och är enkelt.

Mixa hälften av melonen, jalapeño, ingefära, vitlök, koriander men spar lite av koriandern till dekoration. Blanda i citron- och limesaft. Smaka av med en klunk olivolja och några droppar tabasco. I med mer lime om det behövs, dressingen ska vara syrlig. 

Skär fisken i cirka 2 × 2 cm stora kuber, fri från hinnor och ben. Salta och sockra fisken. Kolla med din fiskhandlare om den fisk du väljer måste frysas i några dagar för att ta kål på eventuella parasiter.

Blanda fisk med den syrliga vattenmelondressing, men spar lite av dressingen till servering. Låt fisken stå i kylen i ca 1 timme. Fisken ska få en vit ton.

Skiva rödlök fint. För en krispig lök, lägg i iskallt vatten i cirka 15 minuter. Vattnet häller du av innan du blandar med fisken. 

Skär en bit vattenmelon i lika stora bitar som fisken. 

Rosta avocado och med en brännare om du har, annars kör du utan. Skär även avocadon i lika stora bitar som fisken. 

Lägg upp fisk, rödlök i små portionsskålar. Blanda med avocado och vattenmelon. Häll på lite extra dressing. 

Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander, tunna skivor av jalapeño om du gillar extra hetta. Servera direkt med goda tortillachips.