Chili Cheese – bästa receptet

45 min ca 16 st

Tänk att tre sorters ost, jalapeño och lite fritering kan bli så gott. Bästa snackset till fredagsmyset eller till fördrinken.

Ingredienser

1,5 dl riven gouda-ost

0,5 paket hamburgeost 5 skivor

 0,5 dl philadelphia naturell

 0,5 dl inlagd jalapeno (hacka fint)

Salt

    

Frityrsmet:

1 ägg (ett stort eller två små)

1 dl mjölk

1 dl vetemjöl

0.5 tsk salt

Panering:

1.5 dl vetemjöl

 3 dl panko

3 dl frityrolja

Gör så här

Förbereda dagen innan fram till momentet med friteringen. Ställ bollarna i kylen och fritera precis innan de ska ätas.

 

Ostsmet: Blanda den rivna osten med färskost och jalapeño, smaka av med salt. Smeten ska vara ganska stum så att man lätt kan forma bollar.

Frityrsmeten: Vispa upp ägget lätt. Rör ihop resten av ingredienserna.

Rulla bollarna i vetemjöl. Doppa i frityrsmet och rulla sedan i panko. Se till att ostbollen täcks i alla moment så att osten ”kapslas in” i paneringen.

Hetta upp olja i en liten kastrull till 155–165 grader och fritera bollarna i omgångar 2–3 min, tills de är gyllene.

Ta upp och lägg på ett fat med hushållspapper. Varmhåll i ugnen på 90 grader så bibehålls krispet och värmen fram till servering