Biff Rydberg

45 min 4 portioner

Som en lyxigare version av pyttipanna med tärnad oxfilé, stekt potatis och rå äggula definitivt uppe i toppskiktet bland svensk husmanskost. Till rätten serverar vi en kall senapsgrädde som verkligen tar hela rätten till en ny nivå.

Ingredienser

8 stora potatisar (tärnad i ca 1 cm stora kuber)

600 g oxfilé (tärnad i ca 1 cm stora kuber)

3 gula lökar (finhackad)

0,5 kruka persilja (hackad)

5 msk smör

3 msk olja

1 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75 grader och skölj samtidigt potatisen i vatten för att bli av med stärkelsen.
  2. Stek potatisen på medelvärme i 2 msk olja och 2 msk smör tills den är mjuk inuti och fått en fin yta. Lägg sedan potatisen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen.
  3. Stek löken långsamt i 2 msk smör tills den är mjuk. Ju längre du steker desto sötare blir den. Lägg sedan löken bredvid potatisen.
  4. Medan du steker löken vispar du upp grädden och blandar i dijonsenapen. Ställ in i kylskåpet så att det blir kallt till servering.
  5. Sätt spisen på hög värme och stek köttet i resten av oljan och smöret tills du fått en fin yta och köttet är rosa inuti.
  6. Servera med rå äggula och senapsgrädden.