Chimichurrimacka
30 min 2 portionerChimichurri är en kall salsa som härstammar från Argentina och har ibland kallats för sydamerikas pesto. I det här receptet kombinerar vi den smakrika salsan tillsammans med grillat kött på en frasig ciabatta. Vad kan egentligen gå fel?
Ingredienser
200 g kött (ex. Flankstek)
2 st. ciabattabröd
1 st ask bladspenat
2 st tomater
1 st lök
Salt
Peppar
Vinäger
Olja
Chimichurrin
1 knippe persilja
1 dl olja
1 st. chili
1 knippe rosmarin
1 st. timjan
Salt
Peppar
Vinäger
Gör så här
- Börja med att skära tomater och lök i skivor. Salta, peppra, och tillsätt olja och vinäger.
- Börja sedan blanda chimichurrin. Skär ned persilja, chili, timjan och rosmarin i en skål. Tillsätt olja och vinäger och smaka upp med salt och peppar.
- Dags att grilla. Grilla ditt kött på hög värme i stekpanna eller på grillen. Grilla det i ca 2-3 min på vardera sida (medium rare) innetemperatur 50 grader
- Låt köttet vila i ca 15 minuter efter tillagning.
- Grilla sedan ditt bröd i ca 30 sekunder på vardera sida.
- Servera din smörgås med uppskivat kött, tomatsallad, bladspenat och den härliga chimichurrin.