Chimichurrimacka

30 min 2 portioner

Chimichurri är en kall salsa som härstammar från Argentina och har ibland kallats för sydamerikas pesto. I det här receptet kombinerar vi den smakrika salsan tillsammans med grillat kött på en frasig ciabatta. Vad kan egentligen gå fel?

Ingredienser

200 g kött (ex. Flankstek)

2 st. ciabattabröd

1 st ask bladspenat

2 st tomater

1 st lök

Salt

Peppar

Vinäger

Olja

 

Chimichurrin

1 knippe persilja

1 dl olja

1 st. chili

1 knippe rosmarin

1 st. timjan

Salt

Peppar

Vinäger

Gör så här

  1. Börja med att skära tomater och lök i skivor. Salta, peppra, och tillsätt olja och vinäger.
  2. Börja sedan blanda chimichurrin. Skär ned persilja, chili, timjan och rosmarin i en skål. Tillsätt olja och vinäger och smaka upp med salt och peppar.
  3. Dags att grilla. Grilla ditt kött på hög värme i stekpanna eller på grillen. Grilla det i ca 2-3 min på vardera sida (medium rare) innetemperatur 50 grader
  4. Låt köttet vila i ca 15 minuter efter tillagning.
  5. Grilla sedan ditt bröd i ca 30 sekunder på vardera sida.
  6. Servera din smörgås med uppskivat kött, tomatsallad, bladspenat och den härliga chimichurrin.