Rökiga revben med bbq-sås
75 min 4 portionerRevbenspjäll är svårslaget en lördagskväll och man behöver inte äga en rök för att få till den goda rökiga smaken. Fördelen med revben är att man kan koka de flera timmar innan och när det är dags att äta behöver de bara 10-15 minuter på grillen.
Ingredienser
1,5 kg kamben eller spareribs
2 msk liquid smoke
2 lagerblad
1/2 gul lök, skivad
1 tsk salt
1 kanelstång
10 hela pepparkorn
2 dl bbq-sås med hickorysmak
1 msk chipotlepaste
1 apelsin, skal + lite saft
1 kruka färsk timjan
Gör så här
1. Dra bort hinnan på baksidan av revbenen. Lägg dem i en stor kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker. Tillsätt liquid smoke, lagerblad, lök, salt, kanelstång och pepparkorn. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i 1 timme. Låt svalna i lagen och lyft sedan upp och torka av.
2. Blanda bbq-såsen med chipotlepaste efter smak. Tillsätt rivet apelsinskal, lite saft och repad timjan. Pensla revbenen med såsen så att det täcker ordentligt.
3. Grilla i ett par minuter innan du penslar på mer bbq-sås. Fortsätt på samma vis tills du fått fin yta. Revbenen behöver inte mer än max 10-15 minuter eftersom de redan är kokta. Passa så att de inte bränns.