Taco på fläskfilé med ostkräm och avokadosalsa

1 tim + 4 tim marinering 4 portioner

Tacos behöver inte vara färdig salsa med stekt nötfärs. Genom att göra tacon lyxigare med hemmagjorda tillbehör fungerar det alldeles utmärkt att bjuda sina gäster på.

Ingredienser

Filé:

500 g fläskfilé

2 msk olivolja

2 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)

2 tsk malen spiskummin

1 tsk rökt paprikapulver

1 msk tomatpuré

1 tsk malen koriander

1 tsk oregano

1 lime, skal och saft

1 msk farinsocker

1 msk soja

salt

nymalen svartpeppar

 

Salsa:

2 avokado, tärnade

2 tomater, tärnade

1 liten rödlök, finhackad

1/2 lime, saften

salt

2 msk olivolja

1 kruka färsk koriander, grovhackad

nymalen svartpeppar

 

Kräm:

1 dl crème fraiche

1 dl riven lagrad ost

 

Tillbehör:

tortillabröd

grönsallad

färsk koriander

 

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Gnid in filén med blandningen, lägg i dubbla plastpåsar och låt vila i minst fyra timmar, gärna över natten. Vänd då och då.

2. Värm ugnen till 125 grader. Bryn filén i stekpanna. Efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Linda in i folie och låt vila i 15 minuter så att köttet får eftersteka lite till men behåller saftigheten.

3. Värm tacoskalen under tiden, enligt instruktionerna på förpackningen.

4. Gör avokadosalsan: Blanda avokado, tomater och rödlök. Pressa över saften från limen. Tillsätt salt, olivolja och koriander (spara lite till serveringen). Smaka av med peppar.

5. Blanda ost med crème fraiche till ostkrämen. Skiva köttet tunt. Varva ostkräm, salsa, salladsblad och kött i tortillabröd. Garnera med lite extra koriander och servera genast.