Kycklingpanna med kantareller
30 min 4 portionerKycklingpanna med kantareller, gräddbaserad sås och lingon ger en riktigt ursvensk upplevelse med smaker som tar dig rakt ut i den svenska naturen.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 gul lök
1/2 purjolök
150 g kantareller
1 msk smör
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk maizena redning
Garnering:
färsk dragon
lingon
kantareller
Serveras med:
klyftpotatis/pressad potatis
Gör så här
1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem en gång på längden. Salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg åt sidan.
2. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Ta undan några till garnering.
3. Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök, purjolök och svamp blankt och smidigt tills vätskan är borta. Tillsätt vatten, kycklingfond, grädde, senap samt kycklingfiléerna. Låt puttra samman på medelstark värme i cirka 12–15 minuter.
4. Om det behövs, red med lite maizena redning. Garnera med dragon, lingon och kantareller. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis.