Het räksoppa med chili och lime

15 min 4 portioner

Den här thaiinspirerade soppan med räkor, chili, lime och ingefära är en väldigt god förrätt innan de flesta middagarna. Om du istället vill ha en lite matigare soppa som huvudrätt kan du lägga till risnudlar.

Ingredienser

1 liter vatten

2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong

200 g äggnudlar (om det ska serveras som huvudrätt)

200 g skalade räkor

100 g färska champinjoner

1 msk finhackad röd chili

2 limefrukter

1 msk finriven, färsk ingefära

1 msk finhackad, färsk koriander

1/2 msk fisksås eller salt

 

Servera med:

thaibasilika eller färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lägg i buljongtärningarna. Skiva champinjonerna ganska tunt. Finhacka chilin, skala och riv ingefäran, hackad koriander och riv det yttersta gröna skalet från två limefrukter.
  2. Lägg nudlarna i den kokande buljongen och låt koka någon minut. Tillsätt svamp, chili, limeskal samt saften från limefrukterna, ingefära, koriander, fisksås eller salt. Koka upp.
  3. Fördela räkorna i portionsskålar och slå på soppan. Toppa med färsk thaibasilika eller koriander. Servera så het som möjligt.