Enkel sallad med musslor
15 min 4 portionerEn enkel sallad med musslor och en smakrik dressing med laxrom. Perfekt som förrätt tillsammans med ett glas mousserande.
Ingredienser
16 kokade blå eller gröna musslor med skal
blandade salladsblad, gärna av maché, rucula och romansallad
1 stjälk blekselleri, gärna de fina skotten i mitten
Till dressingen:
1 dl matlagningsyoghurt
80 g storkornig laxrom
salt och peppar
4 runda portionsbröd
1 citron
1–2 tomater
färsk krasse och timjan till garnering
Gör så här
1. Skölj salladen och sprid ut bladen på ren handduk. Riv romansalladen eller annan storbladig sallad grovt. Strimla blekselleri. Blanda romansallad och blekselleri med rucola och machésallad. Arrangera salladsbladen på runda portionsbröd.
2. Fördela musslorna på salladen. Låt gärna skalet sitta kvar på några av musslorna för utseendets skull.
3. Blanda matlagningsyoghurt med grov laxrom. Salta och peppra lätt vid behov. Klicka ut dressingen runt och över uppläggningen. Garnera med citron, tomat, krasse och timjan.