Biff med kappa
1 tim, 15 min 4 portionerGrillat kött på italiensk vis innebär att man tar till vara på köttets inre egenskaper. Marinader och kryddor får stå tillbaka för köttets egna smaker.
Ingredienser
700 g biff gärna med kappan kvar
flingsalt och svartpeppar
2 auberginer
1 msk salt
1 msk färsk rosmarin
200 g körbärstomater
1 tsk strösocker
200 g färska kantareller
färsk basilika
olivolja
Att äta till:
stekt potatis
Gör så här
1. Dela körsbärstomaterna och ringla över olivolja. Torka dem en dryg timme i 100-gradig ugn. Sockra, salta och peppra dem lätt. Den här delen kan förberedas i god tid.
2. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Lägg på ett stort fat och strö 1 matsked salt över snittytorna. Låt stå och vätska ur i minst 15 minuter. Häll av vätskan före grillning. Rensa och bryn svampen med olivolja i medelvarm panna.
3. Salta, peppra och grilla biffarna samt aubergineskivorna, ett par minuter per sida är lagom både för båda. Krydda auberginskivorna med hackad, färsk rosmarin. Lägg upp biffarna och garnera med ugnstorkade tomater, grillade auberginskivor, brynta kantareller och färsk basilika. Servera med stekt potatis.