Matig kalkonsallad

50 min 4 portioner

Den här salladen är gjord på kalkon, valnötter, linser och kål. En matig och välbalanserad sallad som passar alldeles utmärkt som lördagslunch.

Ingredienser

1 dl gröna linser

2 1/2 dl vatten

1 krm salt

1 tsk olivolja

 

Till kålen:

200 g färsk vitkål

200 g brysselkål

3 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk honung

1 tsk torkad körvel

 

Att äta till:

600 g kalkonfilé

salt och peppar

smör och rapsolja

100 g valnötskärnor

bladpersilja

Gör så här

1. Skölj och sjud linserna under lock i saltat vatten i 20 min. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något i vätskan. Sila av vätskan och rör i olivolja.

2. Salta, peppra och bryn kalkonfilén i smör och rapsolja. Efterstek köttet i ugnen på 175 grader tills kärntemperaturen är 70 grader. Låt det stå i 10 minuter innan det skivas upp.

3. Strimla vitkål, klyfta brysselkål och riv vitlöken. Koka brysselkålen i saltat vatten i rymlig kastrull utan lock i tre min. Sila av och vänd ned vitkål, olivolja, vitlök, vinäger, honung och körvel. Värm allt varsamt. Lägg upp och toppa med skivad kalkonfilé, sky från kålen, hackade valnötter och bladpersilja.