Italiensk entrecote med pestotäcke
15 minuter (1 timme för potatisen) 4 portionerBasilika, pinjenötter och parmesanost ger snabbt italienska smaksignaler. Kryddorna finns i den gröna peston som snabbt och enkelt ger den stekta köttbiten härlig smak.
Ingredienser
4 skivor entrecote
olivolja
svartpeppar
2–3 msk basilikapesto (receptet finns längre ned på sidan)
2 msk pinjenötter
Att äta till:
bakad potatis
blandad sallad med körsbärstomater
Gör så här
1. Tvätta potatisarna noga och stick 10–15 små hål i skalet med en grov nål eller liknande. Lägg potatisarna på ugnsgallret och baka dem i 175 graders ugn cirka 1 timme. Bakad potatis ska aldrig lindas i folie, det ger bara fuktig och trist potatis.
2. Pensla köttet med olivolja och krydda med enbart svartpeppar. Salt drar för det första ut köttsafterna och för det andra innehåller peston salt så det räcker. Stek köttet 2 minuter på vardera sidan i het grill- eller stekpanna.
3. Lägg upp köttet på tallrikar och fördela peston över. Avsluta med pinjenötter och servera direkt med blandad sallad och bakad potatis.