Viltskav med svamp och lingon

30 min 4 portioner

En härlig och mustig maträtt, perfekt för de kalla årstiderna. I det här receptet gör vi en klassisk viltskavsgryta med grädde och svamp men det innehåller även sherry och salvia som lyfter smakerna ytterligare en nivå.

Ingredienser

240 g frusen viltskav (till exempel av ren eller hjort)

2 dl kantareller eller trattkantareller

smör

1 rödlök, tunt skivad

salt

nymalen svartpeppar

1 1/2 dl crème fraiche eller grädde

1 1/2 tsk japansk soja

2 msk sherry

1 1/2 msk hackad salvia

cirka 2 dl färska eller frysta lingon

 

Servera med:

potatis

broccoli

Gör så här

1. Rensa svampen och lägg i torr stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt en klick smör och rödlök, fräs i fem minuter. Salta och peppra.

2. Bryn viltskav i smör i en gryta eller rymlig stekpanna. Tillsätt kantarellerna, crème fraiche, soja, sherry, salvia, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter eller tills kantarellerna känns klara. Rör ned lingonen och låt dem bli varma. Smaka av.

3. Servera med kokt potatis och broccoli.