Fläskfilépanna
35 min 4 portionerEn snabb men festlig rätt, där fläskfilé och kryddig korv får samspela. Passar perfekt till ugnsgrillad klyftpotatis.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör
1 rödlök
200 g champinjoner
3 kryddstarka korvar till exempel chorizo
1 burk, 400 g, konserverade körsbärstomater
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk färsk timjan
2 tsk maizena redning
Servera med:
klyftpotatis
Gör så här
1. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Bryn på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.
2. Skala löken och dela den i klyftor. Ansa och dela stora champinjoner. Fräs lök och champinjoner i smör i stekpanna.
3. Lägg tillbaka köttet i pannan. Skiva korven och lägg ned även den i stekpannan.
4. Häll i körsbärstomater, grädde, fond och timjan och låt koka samman i 15 minuter. Red och smaka av grytan. Servera med klyftpotatis.