Fläskfilépanna

35 min 4 portioner

En snabb men festlig rätt, där fläskfilé och kryddig korv får samspela. Passar perfekt till ugnsgrillad klyftpotatis.

Ingredienser

600 g fläskfilé

1/2 tsk salt

1 krm peppar

1 msk smör

1 rödlök

200 g champinjoner

3 kryddstarka korvar till exempel chorizo

1 burk, 400 g, konserverade körsbärstomater

3 dl vispgrädde

1 msk kalvfond

1 msk färsk timjan

2 tsk maizena redning

 

Servera med:

klyftpotatis

Gör så här

1. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Bryn på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet.

2. Skala löken och dela den i klyftor. Ansa och dela stora champinjoner. Fräs lök och champinjoner i smör i stekpanna.

3. Lägg tillbaka köttet i pannan. Skiva korven och lägg ned även den i stekpannan.

4. Häll i körsbärstomater, grädde, fond och timjan och låt koka samman i 15 minuter. Red och smaka av grytan. Servera med klyftpotatis.