Tacos med färsbiffar
30 min 4 portionerEn taco kan varieras i det oändliga. Det här receptet är en fräsch och smakrik taco perfekt till fredagskvällen.
Ingredienser
Halloumisalsa:
250 g halloumi
3–4 tomater gärna kvist-
1 knippa salladslök
1 kruka koriander
2 msk olivolja
Färsbiffar:
500 g nöt-, lamm- eller fläskfärs
2 msk smör och olja
salt
paprikapulver
Till servering:
8 mjuka tortillabröd
2 färska jalapeñofrukter, skivade
2 lime, klyftade
2 dl gräddfil
Gör så här
1. Halloumisalsa Grovriv halloumin. Hacka tomaterna. Ansa och hacka salladslöken. Hacka koriandern.
2. Blanda tomater, salladslök och koriander. Rör i oljan. Blanda i hälften av halloumin, spara resten av osten till serveringen.
3. Forma färsen till 16 små biffar och stek dem i smör och olja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida eller tills de är precis genomstekta. Salta och krydda med paprikapulver.
4. Servera burgarna i tortillabröd med halloumisalsa, jalapeño, limeklyftor, gräddfil och den sparade halloumiosten.