Pasta med kräftstjärtar

15 min 4 portioner

Snabbt, gott och enkelt: citrondoftande pasta med kräftstjärtar, sockerärter och pepprig getost. En fräsch pasta med mycket smaker blir ett gott avbräck.

Ingredienser

400-500 g färsk pasta, till exempel tagliolini

1 burk kräftstjärtar, à cirka 250 g

100 g sockerärter

100 g mjuk getost

1-2 tsk grovmalen svartpeppar

olivolja

1 tvättad citron

Gör så här

1. Koka pastan al dente enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i sockerärterna under sista minuten. Låt kräftstjärtarna rinna av. Smula getosten och rulla den i peppar.

2. Blanda ner kräftstjärtarna i pastan. Ringla över olivolja, riv över citronskal och pressa i lite saft. Strö över den peppriga osten.

3. Servera genast, gärna med ett glas kallt vitt vin