Citronstekta kycklinglår med rostad paprika
1 tim 2 portionerEn god middagsrätt gjord på stekt kycklinglår, färsk timjan och rostad paprika tillsammans med potatis.
Ingredienser
2 kycklinglår
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 chorizo, skivad
1 msk repad färsk timjan eller 1 tsk torkad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron
1 dl torrt vitt vin
4 msk vatten
cirka 150 g rostad paprika på burk, i bitar
1 dl oliver
1 näve bladpersilja, grovhackad
Att äta till:
kokt potatis
Gör så här
1. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och bryn kycklinglåren runt om tills de får fin färg. Salta och peppra.
2. Låt chorizon fräsa med några minuter tillsammans med timjan och vitlök. Pressa över lite citronsaft och skiva ned resten, slå på vin och vatten. Täck med lock och låt puttra sakta i 45 minuter eller tills köttet är genomstekt och saften färglös.
3. Låt paprikan och oliverna rinna av, lägg ned i pannan och låt allt bli varmt.
4. Garnera med persilja och servera med kokt potatis.