Limpa à la Lindström
1 tim 4 portionerEn köttfärslimpa med de klassiska smakerna från biff à la Lindström.
Ingredienser
600 g köttfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 ägg
salt, peppar
150 g inlagda rödbetor
1 lite gul lök
1/2 dl kapris
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1/2 tsk strösocker
Servering:
kokt potatis
haricot verts
broccoli
kapris
rödbetor
Gör så här
1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt dra i 5 minuter. Rör ihop ägg, köttfärs, salt och peppar.
2. Hacka rödbetorna ganska fint. Skala och hacka löken fint. Blanda ned rödbetor, lök och kapris i färsen.
3. Forma till en limpa och lägg den i en smord form. Tillaga i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter tills den är klar.
4. Smält smöret till såsen i en kastrull och rör i mjöl. Späd med vatten och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde, fond, soja och socker. Koka ett par minuter. Tillsätt sky från köttfärslimpan och smaka av med salt och peppar.
5. Skiva upp köttfärslimpan och garnera med lite kapris och rödbetor. Servera med haricot verts, broccoli och kokt potatis.