Pappardelle med salsiccia och svamp

15 min 4 portioner

Salsiccia är en italiensk korv med mycket smak, en perfekt matchning till denna enkla pastarätt. Den stekta svampen är en riktig smakhöjare.

Ingredienser

500 g pappardelle eller annan pasta

200 g valfri svamp, till exempel karljohan, trattkantareller eller skogschampinjoner

2 hackade vitlöksklyftor

1 msk smör

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

2 salsicciakorvar, helst färska okokta

1 nypa chiliflakes

2 msk grovhackad bladpersilja eller basilika

färskriven parmesa

Gör så här

1. Dela svampen i lite mindre bitar. Stek den med vitlök, smör och lite olivolja tills den får färg, salta och peppra.

2. Dela korven på längden, skrapa ut innehållet och smula sönder det – eller skär korven i slantar. Bryn korven i lite olja med chiliflakes och i en stekpanna tills den får fin färg och tillsätt sedan den frästa svampen.

3. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med korvfräset. Tillsätt persilja, generöst med parmesan och lite extra peppar.

4. Servera rykande varmt. Gärna till ett mjukt italienskt rödvin.