Quesadilla med grönkål, sidfläsk och gorgonzola

30 min 4 portioner

Grönkålsquesadilla med sidfläsk och gorgonzola. En oväntad smakkombination gör den här tortillan oväntat god. Perfekt som fredagssnacks eller som något litet gott i helgen.

Ingredienser

8 tortillas

cirka 100 g sidfläsk, bacon eller pancetta

1 stånd grönkål

2 vitlöksklyftor, finhackade

olivolja

1/2 citron

salt

nymalen svartpeppar

chiliflakes

200 g gorgonzola

100 g riven ost

Gör så här

1. Strimla fläsket och stek tills det får fin färg. Ta upp och lägg åt sidan, men spara stekfettet.

2. Ansa grönkålen, skär bort mittsträngen och strimla resten fint. Stek i fettet tillsammans med vitlök i cirka 5 minuter eller tills kålen börjar mjukna. Tillsätt eventuellt lite olivolja. Pressa över citron, salta och peppra och strö över en liten nypa chiliflakes.

3. Värm en teflonpanna med en liten skvätt olivolja på medelvärme. Bred ut ett lager grönkål på en tortilla. Strö över lite fläsk och klicka på gorgonzola. Strö slutligen över lite “vanlig” ost.

4. Lägg på ytterligare en till tortilla och tryck till. Lägg hela ”dubbelmackan” i stekpannan. Vänd försiktigt när den fått lite färg och stek på andra sidan.

5. Upprepa med resten. Låt svalna något, skär i tårtbitar och servera.