Palak Paneer

30 min 4 portioner

Palak Paneer är en indisk gryta med kuber av färskosten paneer. Perfekt helgmiddag men andra ord.

Ingredienser

3 dl ris

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 grön chilipeppar

1 msk garam masala

1 tsk malen skiskummin

1 burk krossade tomater, 400 g

50 g ingefära

2 dl vispgrädde

1 dl vatten

250 g babyspenat

salt

450 g paneer

olja till stekning

 

Servering:

lime, koriander, kokoschips

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök, chili, garam masala och spiskummin i olja utan att det får färg.

3. Tillsätt krossade tomater och koka upp. Riv ingefäran och krama ur saften ner i grytan. Kasta bort den torra bollen som blir kvar.

4. Tillsätt grädde och vatten och koka ihop i 10 minuter. Lägg i spenat och koka tills den är mjuk. Smaka av med salt. Mixa såsen om du vill ha den slät.

5. Skär osten i kuber och stek i olja på medelvärme. Lägg ned osten i såsen och servera med ris, limeklyftor, koriander och kokoschips.