Palak Paneer
30 min 4 portionerPalak Paneer är en indisk gryta med kuber av färskosten paneer. Perfekt helgmiddag men andra ord.
Ingredienser
3 dl ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön chilipeppar
1 msk garam masala
1 tsk malen skiskummin
1 burk krossade tomater, 400 g
50 g ingefära
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
250 g babyspenat
salt
450 g paneer
olja till stekning
Servering:
lime, koriander, kokoschips
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök, vitlök, chili, garam masala och spiskummin i olja utan att det får färg.
3. Tillsätt krossade tomater och koka upp. Riv ingefäran och krama ur saften ner i grytan. Kasta bort den torra bollen som blir kvar.
4. Tillsätt grädde och vatten och koka ihop i 10 minuter. Lägg i spenat och koka tills den är mjuk. Smaka av med salt. Mixa såsen om du vill ha den slät.
5. Skär osten i kuber och stek i olja på medelvärme. Lägg ned osten i såsen och servera med ris, limeklyftor, koriander och kokoschips.