Kladdkaka med karamelliserad mjölk

20 min + 40 min i ugn 10 bitar

En kladdig och fruktig kladdkaka med karamelliserad mjölk. En enkel efterrätt som passar perfekt till bjudningar.

Låt kakan vila en stund i kylen före servering.

Ingredienser

200 g smör

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 burk karamelliserad mjölk

 

Garnering:

trädtomat, tamarillo

physalis

passionsfrukt

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör i smöret.

2. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i en springform med avtagbarkant cirka 24 centimeter i diameter. Smörj formen och häll i halva mängden smet.

3. Klicka på den karamelliserade mjölken och häll på resterande mängd smet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter på 175 grader. Tag ut och låt kallna och stelna i kylskåp i minst 3 timmar.

4. Garnera kakan vid servering med valfria frukter eller bär.