Nudelsallad med biff, sockerärtor och örter

25 min 2 portioner

Biff, nudlar och sallad är alltid en hit. Fräscht, smakrikt och lätt. Dessutom går rätten snabbt att laga.

Ingredienser

2 nystan risnudlar, eller andra nudlar

300 g nötkött, till exempel ryggbiff

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

1/2 tsk finstött sichuanpeppar

100 g sockerärter, skurna på längden

1 kruka färsk mynta

1 kruka färsk basilika, gärna thaibasilika

3 salladslökar, finstrimlade

1 msk rostade sesamfrön

1 röd chili, finskuren

valfria salladsblad

limeklyftor

 

Dressing:

1 lime

1 msk ljus soja

1 msk fisksås

1 msk sweet chilisås

steksaft

Gör så här

1. Se till att köttet är rumstempererat. Ringla över lite olja, tillsätt salt, peppar och finstött sichuanpeppar. Hetta upp en stekpanna riktigt ordentligt. Bryn köttet i någon minut på båda sidor så att det får fin färg, men inte blir överstekt. Låt vila i en djup tallrik medan du fixar resten.

2. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan med kallt vatten och låt dem rinna av.

3. Gör dressingen: Vispa ihop rivet limeskal, pressad lime, soja, fisksås och sweet chilisås tillsammans med köttsaften från den djupa tallriken.

4. Skär köttet i tunna skivor tvärsöver fibrerna. Blanda nudlarna med sockerärter, färska örter (spara lite till dekor) och salladslök. Tillsätt dressingen och blanda väl. Lägg upp på fint fat och toppa med kött, chili, sesamfrön, limeklyftor och sallad.