Palsternacksmos med kyckling

30 min 4 portioner

En lättlagad rätt kycklingen skivas tunt, vilket gör att stekningen går snabbt. Med palsternacka i moset och en frasigt stekt kyckling blir det lite extra festligt en vanlig tisdag.

Ingredienser

500 g palsternacka

500 g potatis, mjölig

2 msk smör

1 dl mjölk, 3 %

salt och svartpeppar

1 msk finhackade örter, till exempel timjan eller persilja

 

Till servering:

500 g kycklingfilé, tunnskivad

3 msk ströbröd

smör och olivolja till stekning

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk dijonsenap

50 g bladspenat

50 g parmesanost, finriven

eventuellt finhackade örter

Gör så här

1. Skala palsternacka och potatis och skär i mindre bitar. Koka rotsakerna mjuka i lättsaltat vatten.

2. Tillsätt smör och mjölk och mosa till ett grovt mos. Smaksätt med salt, peppar och finhackade örter.

3. Vänd kycklingen i ströbröd, krydda med salt och peppar och stek i rikligt med smör och olja tills kycklingen är frasig och genomstekt.

4. Blanda crème fraiche med vitlök, dijonsenap, hälften av spenaten och några matskedar finriven parmesan. Krydda med lite salt och peppar.

5. Servera moset med kyckling och sås. Toppa med resten av spenaten, finriven parmesan och gärna lite finhackade örter.