Dubbelbakad sötpotatis med skivad bacon

15 min + 1 tim i ugn 4 portioner

En rätt som sköter sig själv i ugnen. Enkelt och gott för en lat lördag.

Ingredienser

4 sötpotatisar

2 msk rumsvarmt smör

1 stort ägg

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 röd chilifrukt

 

Garnering:

140 g skivad bacon

kryddgrönt

Gör så här

1. Borsta och tvätta potatisen noga. Stick 4 hål i varje potatis med en kraftig nål så att de inte exploderar i ugnen under själva bakningen.

2. Placera potatisen på ett ugnsgaller strax under ugnens mitt på 225 grader och baka dem tills de är mjuka. Detta brukar ta cirka 30 minuter lite beroende på hur stora potatisarna är. Tag ut och låt svalna i 10 minuter. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

3. Skär ett snitt i potatisen och gröp ur den försiktigt, spara en kant runt om så att de kan stå.

4. Placera det urgröpta i en bunke och mosa samman med hjälp av en elvisp, lite i taget. Tillsätt smöret, ägget, hackad chili och kryddor. Fyll de urgröpta potatisarna med fyllningen.

6. Placera potatisen på ett galler i nedre delen av ugnen och gratinera i cirka 20 minuter. Stek under tiden baconskivorna, låt rinna av på hushållspapper och kallna. Tag ut potatisen, toppa med baconbitar och kryddgrönt.