Panerad halloumi med färska örter
30 min 4 portionerDet här receptet på panerad halloumi med avokadokräm, ris och tunnhyvlade grönsaker är den perfekta lyxlunchen. Servera med en sallad toppad med knapriga pumpafrön.
Ingredienser
2 paket (à 200 g) halloumi
1 ägg
1 dl pankoströbröd
1–2 msk finhackade örter, till exempel persilja eller oregano
4 portioner råris
Sås:
1 avokado
1 citron, saften
2 msk olivolja
1/2 kruka bladpersilja, grovhackad
salt och svartpeppar
Att äta till:
1 medelstor morot
1 liten squash
olivolja till stekning
1 påse (cirka 70 g) salladsblad
2–3 msk rostade pumpafrön
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär osten i skivor. Vispa ägget lätt i en skål. Blanda pankoströbröd med örter på ett fat. Vänd halloumin i ägg och sedan i ströbrödet. Lägg på ett fat.
3. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Lägg i en matberedare tillsammans med citronsaft, olja och persilja. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
4. Skala och hyvla moroten med en potatisskalare på längden, hyvla även squashen i tunna remsor.
5. Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna. Stek osten på varje sida tills den fått fin färg. Lägg upp ris, hyvlad morot, squash, salladsblad och halloumi. Servera med avokadokrämen och toppa med pumpafrön.