Kryddig kycklingtostada

30 min 4 portioner

Prova en ny, piffig fredagsrätt: kycklingstostada.

Vanligtvis friterar man bröden till denna rätt, men det är enklare att bara lägga in dem i ugnen i stället. Pensla bröden rikligt med olja. Chipotlepasta brukar finnas i tacohyllan i butiken.

Ingredienser

8 minitortillas

rapsolja

500 g kycklingfilé

1 påse tacokrydda

 

Chipoteldressing:

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 msk chipotlepasta

Gör så här

1. Strimla kycklingen ganska fint. Bryn den i olja i stekpanna. Strö över tacokrydda och fräs ett par minuter. Späd med 1/2 dl vatten och låt koka in.

2. Pensla tortillabröden med rapsolja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen på 175 grader tills de är krispiga, cirka 10 minuter.

3. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och chipotlepasta.

4. Förbered tillbehören, skiva rädisorna tunt och skölj av bönorna. Toppa de rostade bröden med sallad, kyckling, rädisor, majs, bönor, dressing och jalapenos.