Pasta Nantua
20 min 4 portionerHeter en maträtt Nantua ingår det alltid kräftor. Fast smaken går att trolla fram helt utan kräftor – att sedan toppa med kräftstjärtar blir pricken över i:et. Med detta recept trollar du fram en gudomlig kräftsås med hjälp av tomatpuré och dillfrö.
Ingredienser
500 g färsk pasta
250 g kräftstjärtar
Till ”kräftsåsen”:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 tärning fiskbuljong
majsstärkelse
2 msk koncentrerad tomatpuré
1 msk dillfrö
salt och peppar
Att äta till:
dill
citron
Gör så här
1. Koka upp grädde, vatten och vin. Smula i en fiskbuljongtärning och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsgrunden i 5 minuter. Smaka av med tomatpuré, dillfrö, salt och vitpeppar. Låt såsen dra på eftervärme i 5 minuter. Lägg avrunna kräftstjärtar på en tallrik som ställs över den varma såskastrullen.
2. Koka pastan i saltat vatten. Som alltid ska den ha kvar lite tuggmotstånd. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag.
3. Fördela pastan i djupa tallrikar eller portionsskålar och slå sås över. Toppa med kräftstjärtar och garnera med dill och citron.