Lammfärscurry med kokosmjölk

30 min 4 portioner

Currygryta på lammfärs är ett smakinslag som inte hamnar så ofta på matbordet. Curry är en indisk kryddblandning som finns i flera smaker och styrkor. Till den här grytan passar alla varianter, stark som svag.

Ingredienser

1 gul lök

1 msk rapsolja

500 g lammfärs

1 msk currypulver

1 msk finriven ingefära

salt och svartpeppar

1 burk (cirka 400 g) kokosmjölk

1 dl frysta gröna ärtor, tinade

 

Till servering:

nykokt basmatiris

naanbröd

mango chutney

limesaft

morötter

röd spetskål

blomkål

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och mjukstek löken utan att den tar färg. Blanda i färs, curry och ingefära, och krydda med salt och peppar. Fräs under omrörning tills köttet är genomstekt.

2. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop i ett par minuter. Blanda ned ärtorna och smaka av om det behövs mer salt och peppar.

3. Grovriv morötter och finhacka en bit blomkål samt strimla en klyfta lila spetskål. Blanda samman med saften av en lime och lite salt.

4. Servera lammfärsen med kokt ris, naanbröd, mango chutney och sallad.