Chili con carne med grillad paprika
30 min 4 portionerChili con carne får ett lyft med grillad paprika. Med tillbehör som yoghurt, lime och nachos blir den fulländad. Nötfärsen går att ersätta med vegetarisk färs för en köttfri rätt.
Ingredienser
4 portioner ris, till exempel basmati
Chili con carne:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
400 g nötfärs
1 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
1 burk (400 g) hela tomater
1 burk (400 g) kokta kidneybönor
2–3 grillade, hackade paprikor från burk
Till servering:
2 dl tjock yoghurt
finhackad färsk koriander eller persilja
1–2 lime i klyftor
nachos
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn lök och färs i pannan, tillsätt kryddorna och fräs under omrörning.
3. Tillsätt burktomater och sköljda, väl avrunna kidneybönor samt paprikabitarna. Låt fräsa samman i cirka 10 minuter under omrörning.
4. Servera chilin med ris, tjock yoghurt, hackade örter, limeklyftor och nachos.