Chili con carne med grillad paprika

30 min 4 portioner

Chili con carne får ett lyft med grillad paprika. Med tillbehör som yoghurt, lime och nachos blir den fulländad. Nötfärsen går att ersätta med vegetarisk färs för en köttfri rätt.

Ingredienser

4 portioner ris, till exempel basmati

 

Chili con carne:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

400 g nötfärs

1 tsk chilipulver

1 tsk mald spiskummin

1 tsk paprikapulver

salt och svartpeppar

1 burk (400 g) hela tomater

1 burk (400 g) kokta kidneybönor

2–3 grillade, hackade paprikor från burk

 

Till servering:

2 dl tjock yoghurt

finhackad färsk koriander eller persilja

1–2 lime i klyftor

nachos

Gör så här

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn lök och färs i pannan, tillsätt kryddorna och fräs under omrörning.

3. Tillsätt burktomater och sköljda, väl avrunna kidneybönor samt paprikabitarna. Låt fräsa samman i cirka 10 minuter under omrörning.

4. Servera chilin med ris, tjock yoghurt, hackade örter, limeklyftor och nachos.