Rödbetspaj med feta och Västerbottensost

75 min 4-6 portioner

Den här rödpajen passar likväl till finlunch som lätt middagsrätt. Pajens smaker lyfts med saltig fetaost.

Ingredienser

1 färdig pajdeg

 

Fyllning:

4–5 normalstora rödbetor

2 dl crème fraiche

1 ägg

1 msk honung

1 1/2 msk hackad färsk rosmarin

1 citron, skal + lite saft

150 g fetaost

salt

nymalen svartpeppar

1 1/2 dl riven västerbottensost

1/2 dl pumpafrön

1 näve blandade salladsblad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter eller tills de har blivit mjuka. Låt svalna och gnid sedan av skalet. Skär i klyftor eller skivor.

3. Lägg degen i pajform och jämna ut. Förgrädda i 10 minuter och låt svalna något.

4. Fördela rödbetorna i pajskalet. Blanda crème fraiche, ägg, honung, rosmarin, rivet citronskal samt lite saft. Salta och peppra. Häll stanningen över rödbetorna och bryt över fetaosten. Täck med ost och pumpafrön. Grädda cirka 30–35 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna något och strö över lite blandade salladsblad inför serveringen.