Halstrad torskrygg med ost- och krassedressing
30 min 4 portionerEn enkel rätt med halstrad torsk, zucchini, sparris och rädisor tillsammans med en ost- och krassedressing.
Ingredienser
600 g torskrygg i fyra bitar
salt, peppar
1 msk olivolja
1 zucchini
250 g sparris
150 g sugar snaps
10 rädisor
2 dl riven Västerbottensost
1 dl majonnäs
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk senap
2 msk krasse
salt, peppar
Servering:
kokt potatis
Gör så här
1. Skär zucchinin i stavar. Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng och dela den andra biten på mitten. Ansa sugar snapsen.
2. Lägg ned grönsakerna i kokande vatten och koka i 1 minut. Låt rinna av väl. Skiva rädisorna tunt – gärna på mandolin.
3. Blanda samman riven ost med majonnäs, citronskal, senap och krasse. Smaka av med salt och peppar.
4. Krydda torsken med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter per sida.
5. Lägg upp grönsakerna och klicka dressingen över. Lägg torsken ovanpå och servera med kokt potatis.