Lammstek med rödlökschutney

1,5 timme 4 portioner

Lammstek i tunna skivor med hemlagad rödlökschutney bjuder på spännande smaker.

Ingredienser

1 lammstek, cirka 1 kilo

1 msk finhackad färsk rosmarin

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk olivolja

 

Till rödlökschutneyn:

5 normalstora rödlökar

2 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära, cirka 2 centimeter

1 kanelstång

3 dl socker

1 dl ättika, 12 %

1 dl vatten

1 tsk salt

1 tsk finhackad färsk chili

 

Att äta till:

stekt potatis

färsk brysselkål

Gör så här

1. Putsa och gnid in lammsteken med hackad rosmarin, salt och svartpeppar. Lägg i långpannan, stick in en stektermometer och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen på 125 grader tills kärntemperaturen överstiger 60 grader.

2. Skala och skär rödlökarna i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Koka upp med kanelstång, socker, ättika och vatten. Sänk värmen och sjud under lock i en timme. Smaka av med salt och chili.

3. Låt den färdiga steken vila i 15 minuter innan den skivas upp. Servera med rödlökschutneyn, stekt potatis och lättkokt brysselkål.