Laxtaco med mangosalsa och limemajo

4 portioner

Byt ut den traditionella köttfärsen i tacon mot ugnsbakad lax. Mangosalsa och limemajo är pricken över i:et till tacon.

Ingredienser

800 g laxfilé med skinn

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1/2 msk spiskummin

salt, peppar

 

Limemajo:

1 1/2 dl majonnäs

skal och saft av 1 lime

salt och peppar

 

Mangosalsa:

150 g fryst tärnad mango, tinad

1 röd chili

1/2 gurka

1/2 rödlök

 

Att äta till:

tacoskal

avokado

salladsblad

koriander

Gör så här

1. Krydda den köttiga sidan på laxen med paprikapulver, vitlökspulver, spiskummin, salt och peppar. Tillaga den i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.

2. Blanda samman majonnäs, limeskal och -saft och smaka av med salt och peppar.

3. Låt mangon rinna av och hacka den i lite mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin och gurkan fint. Skala och hacka löken fint. Blanda mango, chili, gurka och lök, smaka av med salt.

4. Mosa laxköttet lätt med en gaffel och servera tillsammans med salsa, limemajo, sallad, avokado och koriander i tacoskal.