Canapé Skagen i miniatyr

15 min 4 portioner

Skagenröra är en av våra mest uppskattade blandningar i förrättssammanhang. Det finns olika uppfattningar om hur den ska blandas.

Brödbitarna till skagenröra ska vara av samma storlek som en femkrona.

Ingredienser

2 skivor vitt formbröd

4 små dillvippor

4 tsk löjrom

4 små citronsnittar

 

Till Skagenröran:

1 dl majonnäs

3 msk crème fraiche

1 msk finhackad dill

1 msk mycket finhackad rödlök

1 dl finhackade räkor

några droppar vitvinsvinäger

salt

Gör så här

1. Färska räkor kan hackas direkt. Frysta måste pressas i flera lager hushållspapper så vätskan i skaldjuren minskar. Fuskar man här får man en lös och rinnig röra.

2. Blanda majonnäs och crème fraiche med hackad dill och finhackad rödlök. Vänd ner räkorna och smaka av med några droppar vitvinsvinäger samt eventuellt lite salt.

3. Ta ut fyra små bröd med utstickare eller kakmått. Fördela Skagenröran på bröden och toppa med löjrom, citronsnittar och dill.