Medelhavstorsk med picklad lök

30 min 4 portioner

Kapris, oliver, rosmarin, citron och vitlök ger Medelhavskänsla åt den här enkla rätten.

Ingredienser

4 portionsbitar färsk eller tinad fryst torskrygg

salt, svartpeppar

1/2 citron, saften

4 msk olivolja

1 msk kapris

16–20 svarta oliver med kärnor

100 g cocktailtomater, delade

1 vitlöksklyfta, pressad

plockade blad från 1–2 rosmarinkvistar

 

Picklad lök​:

1 stor rödlök

1 tsk socker

1/2 krm salt

1 msk vitvinsvinäger

 

Till garnering och servering​:

1 citron, vältvättad, det yttersta finrivna skalet

chiliflingor

100 g fetaost

lantbröd eller baguette

Gör så här

1. Krydda fisken med salt och peppar. Blanda citronsaft, olivolja, kapris, oliver, tomater, vitlök och rosmarin i en bunke. Vänd ned fisken i marinaden och låt marinera 5–10 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.

2. Lägg fisken i en ugnsform. Fördela marinaden runtom. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.

3. Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda löken med socker, salt och vinäger.

4. Toppa fisken med löken och garnera med citronskal och chiliflingor. Servera med smulad fetaost och gott bröd.