Medelhavstorsk med picklad lök
30 min 4 portionerKapris, oliver, rosmarin, citron och vitlök ger Medelhavskänsla åt den här enkla rätten.
Ingredienser
4 portionsbitar färsk eller tinad fryst torskrygg
salt, svartpeppar
1/2 citron, saften
4 msk olivolja
1 msk kapris
16–20 svarta oliver med kärnor
100 g cocktailtomater, delade
1 vitlöksklyfta, pressad
plockade blad från 1–2 rosmarinkvistar
Picklad lök:
1 stor rödlök
1 tsk socker
1/2 krm salt
1 msk vitvinsvinäger
Till garnering och servering:
1 citron, vältvättad, det yttersta finrivna skalet
chiliflingor
100 g fetaost
lantbröd eller baguette
Gör så här
1. Krydda fisken med salt och peppar. Blanda citronsaft, olivolja, kapris, oliver, tomater, vitlök och rosmarin i en bunke. Vänd ned fisken i marinaden och låt marinera 5–10 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.
2. Lägg fisken i en ugnsform. Fördela marinaden runtom. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
3. Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda löken med socker, salt och vinäger.
4. Toppa fisken med löken och garnera med citronskal och chiliflingor. Servera med smulad fetaost och gott bröd.