Spaghetti alla puttanesca
30 min 4 portionerSpaghetti alla puttanesca är en rätt med det lite extra, som sardeller, oliver och matlagningsvin – en riktig smakexplosion.
Ingredienser
300 g spaghetti
150 g svarta urkärnade oliver, avrunna
400 g cocktailtomater
2 gula lökar
2–3 vitlöksklyftor
4–5 raka sardellfiléer
3 msk kapris
1 färsk röd chili
1/2 kruka oregano eller basilika
olivolja till stekning
ca 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
salt
peppar
2 dl färskriven parmesan
Gör så här
1. Koka pastan al dente och låt rinna av i durkslag.
2. Hacka oliverna grovt och dela tomaterna. Hacka lök, vitlök, sardeller och kapris. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka örterna, spara lite till garnering.
3. Fräs oliver och tomater var för sig i oljan och ta upp dem på en tallrik.
4. Fräs lök och vitlök i oljan cirka 5 minuter. Blanda i sardeller, kapris, chili och örter. Fräs cirka 1 minut. Vänd ned oliver och tomater, blanda i vinet och sjud cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den nykokta pastan och låt allt bli genomvarmt.
5. Garnera med de sparade örterna. Servera med färskriven parmesan.