Poké bowl med lax
30 min 4 portionerPoké bowl kommer ursprunglingen från Hawaii. En matig och välbalanserad bowl med lax som passar utmärkt som tisdagsmiddag.
Ingredienser
4 portioner jasminris
400 g skinn- och benfri, odlad laxfilé, till exempel salmalax
1 dl japansk soja
3 tsk fisksås
2 tsk sesamolja
1 msk finriven ingefära
1/2 röd chili, finhackad
1 msk flytande honung
1 lime, saften
Till servering:
1/2 gurka
4 salladslökar
1 avokado
1 mango
1 morot
2 msk sesamfrön, rostade
1/2 kruka färsk koriander
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna laxen i mindre bitar.
2. Blanda soja, fisksås, sesamolja, finriven ingefära, finhackad chili, honung och limesaft. Tillsätt laxen och blanda så att marinaden kommer åt överallt. Låt marinera i 10 minuter.
3. Skala och skär gurkan i skivor. Strimla salladslöken fint. Dela avokadon och skär i mindre bitar. Skala och skär mangon i mindre bitar. Strimla moroten tunt.
4. Fördela riset i 4 djupa skålar. Tillsätt lax tillsammans med marinaden och lägg alla goda tillbehör runtom. Toppa med rostade sesamfrön och plockade korianderblad.